Pretraživanje artikala
Napredna pretraga
Pretraži

Naziv proizvoda

Električni klaviri za početnike

Električni klavir je pravi izbor za početnika koji je tek upisao ili planira da upiše muzičku školu.Yamaha električni klavir za početnika
 
Današnji roditelji se možda sećaju vremena kada su njihovi vršnjaci ili oni sami pohađali muzičku školu, i kada nije bilo drugog izbora osim da se početniku koji uči da svira klavir kupi pravi, veliki, skupi klavir, odnosno pianino. Današnji roditelji, na sreću, mogu da odahnu jer se od tog vremena do danas dosta toga promenilo. Naime, u istoriji razvoja elektronskih muzičkih instrumenata sa dirkama postojalo je razdoblje u kom su takvi instrumenti razvijani, u kom su hvatali zalet i gradili sopstvenu reputaciju time što su postajali sve kvalitetniji. U to vreme profesorka klavira svakako ne bi odobrila kupovinu jedne takve naprave na kojoj bi Vaše dete vežbalo. Razlozi su bili brojni i opravdani: Pre svega, dirke ranih modela klavijatura - električnih klavira su bile plastične, ne pružajući početniku ni približno isti osećaj težine dirke kao kad se svira pravi klavir. Bile su često i manjih dimenzija, pa je prelazak na klavijaturu pravog klavira znao da bude problem. Naravno, i zvuk je bio inferioran ako je cilj bio imitiranje zvuka pravog klavira. Na kraju krajeva, ni cena nije bila toliko niska da bi opravdala kupovinu ovakve neadekvatne zamene.
 
Današnji električni klaviri nisu ni nalik svojim ranim pretečama, i svaki profesor muzike će Vas upravo ohrabriti da kupite električni klavir umesto običnog klavira - ukoliko je Vaš budžet za kupovinu muzičkog instrumenta za početnike ograničen. Razlozi za kupovinu električnog klavira za početnika koji planira da nauči da svira klavir su brojni i svakako nema više problema koji su postojali u prošlosti: Današnji električni klaviri su zapravo mehaničko-električni klaviri jernajčešće poseduju sistem mehaničkih čekića poput onih koji postoje u pravom klaviru. Recimo, Yamaha je razvila "graded hammer" tehnologiju gde mali metalni čekić udara u digitalni merač pritiska, koji tu informaciju šalje procesoru na obradu (pogledajte: Yamaha YDP-143 električni klavir). Procesor će kasnije koristiti naprednu tehnologiju semplovanja, odnosno usnimavanja zvuka pravog klavira odsviranog u različitim nivoima glasnoće za svaki ton ponaosob, da generiše što je moguće sličniji ton originalnom. Telo samih električnih klavira je često drveno, što doprinosi realizmu zvuka koji dopire iz tela instrumenta. Ne treba posebno napominjati da su dirke realne veličine, često od pravog drveta, i pružaju osećaj kao da svirate pravi klavir ili pianino. Naravno, tu je i mogućnost da se klavir svira koristeći slušalice, pa ostali ukućani ne moraju obavezno da slušaju često ceo tok vežbanja sviranja. Tu su i ostale mogućnosti koje nude savremeni muzički instrumenti kao što su snimanje i reprodukcija odvsiranih deonica, promena boje i jačine zvuka, kao i vrste instrumenta u nekim slučajevima. 
 
Ako svemu ovome dodate i konstataciju da su električni klaviri manjih dimenzija, da izgledaju fenomenalno, te da će se varijetetom boja uklopiti u svaki dom, i činjenicu da su neuporedivo jefiniji od pravih klavira ili pianina, onda možete da budete sigurni da ćete napraviti pravi izbor u kupovini ako kupite električni klavir kao prvi instrument za početnike.
 
Pozovite najbližu Mitros Music prodavnicu muzičkih instrumenata (pogledajte: Mitros Music Prodaja muzičkih instrumenata) i zamolite ljubazno osoblje da Vas detaljnije informiše o prednostima pojedinih modela električnih klavira izloženih u radnji.
 
Mi Vam preporučujemo da posebnu pažnju obratite na modele:

 

Beograd

Admirala Geprata 10
+381 11 7617 400; 10-18h

Novi Sad

Sutjeska 2, SPC SPENS
+381 21 450 800; 10-20h

Niš

Obrenovićeva BB, TC Kalča
+381 18 250 670; 10-18h

Veleprodaja

Admirala Geprata 10, Beograd
+381 11 7617 500; 08-16h